De osteopaat heft blokkades op in het bewegingsapparaat.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele therapie, die een specifieke, doorgedreven handvaardigheid vergt. De osteopaat concentreert zich op klachten die verbonden zijn met het bewegingsapparaat: spieren, gewrichten, weefsel en organen. De osteopaat zoekt naar bewegingsbeperkingen die in verband kunnen staan met de klachten van de patiënt. Osteopaten hebben een uitgebreide kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. De osteopaat maakt geen gebruik van medicijnen maar moedigt via manipulatie het lichaam aan om zelf te genezen. Voor osteopathie hebt u geen doktersvoorschrift nodig.

Sessiedata Jonathan (afspraak online

Maandag 10.00 – 16.00
Dinsdag 08.30 – 22.00
Vrijdag 13.00 – 19.00
Zaterdag 08.30 – 12.00

Sessiedata Astrid (afspraak online)

(enkel baby’s, kinderen en zwangere vrouwen)

Donderdag 14.00 – 17.30

Jonathan Tresignie

Jonathan Tresignie studeerde af als Master in de Kinesitherapie & Revalidatiewetenschappen in 2009 aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Aansluitend combineerde hij zijn studie osteopathie met een doctoraat in de medische wetenschappen. Hij behaalde de titel Doctor in Life Sciences and Medicine in mei 2014 aan de VUB en in juli 2014 studeerde hij af als osteopaat aan het Collège Belge d’Ostéopathie (CBO). Vandaag combineert Jonathan zijn praktijk osteopathie met zijn job als professor aan de VUB waar hij instaat voor een groot deel van de lessen anatomie aan de faculteit Kinesitherapie & Lichamelijke opvoeding en aan de faculteit Geneeskunde & Farmacie.

Astrid Goedgebeur

In 2013 studeerde Astrid Goedgebeur af als Master in de Revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie aan de Universiteit van Gent. Geïntrigeerd door de denkwijze en materie, startte zij aansluitend de opleiding osteopathie aan het FICO te Antwerpen, de huidige ‘Osteopathy Academy’. In 2019 behaalde zij de titel D.O (erkend osteopaat).
Door haar specifieke interesse voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen, ging zij zich verder bijscholen. Ze volgde en behaalde in 2023 de tweejarige specialisatie ‘osteopathie bij baby en kind’ aan Panta Rhei te Rijen (Nederland). Ook de volgende opleidingen droegen bij aan deze interesse: Osteopathie bij zuigelingen en kinderen – The Essential (The Practice Academy, 2019); Osteopathie bij de zwangere vrouw – The Essential (The Practice Academy, 2019); First baby check (Still More, 2024). Astrid concentreert zich in deze praktijk uitsluitend op baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.

Wat is het verschil tussen osteopathie en kinesitherapie

In de osteopathie wordt de patiënt in zijn geheel bekeken waarbij gezocht wordt naar de oorzaak van de klachten. Een osteopaat werkt enkel met zijn handen terwijl een kinesist meestal ook oefentherapie gebruikt. Bij kinesitherapie staat vooral de revalidatie van een patiënt centraal. Een kinesist werkt op voorschrift van een arts en pakt de klachten in hoofdzaak lokaal aan (symptomatische behandeling). Kinesitherapie en osteopathie kunnen complementair aan elkaar op hetzelfde moment plaatsvinden.

Hoe verloopt een behandeling bij onze osteopaat?

De behandeling begint met een diepgaande anamnese of bevraging. Daarna volgt een klassiek klinisch onderzoek aangevuld met een palpatie. Hierbij is de osteopaat waakzaam voor bewegingsbeperkingen op alle mogelijke niveaus. Op deze manier gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klachten.

Hierna wordt een diagnose gesteld en een behandeling voorgesteld. Indien nodig zal de osteopaat u doorverwijzen of aanraden om verder onderzoek te laten uitvoeren. De behandeling zelf omvat een reeks van manuele manipulaties en mobilisaties. Zo neemt zij de bewegingsblokkades weg die de genezing in de weg staan. Er worden dus geen apparaten of medicijnen gebruikt.

Duur en frequentie van de behandeling

Deze is afhankelijk van de patiënt en zijn specifieke klacht. De patiënt wordt hierover geïnformeerd. We kunnen wel stellen dat een osteopathische consultatie gemiddeld 30 minuten duurt. De meest voorkomende klachten verbeteren meestal al na 1 tot 3 behandelingen. Afhankelijk van de aard of de ernst zullen meer of minder behandelingen noodzakelijk zijn.

Maak een afspraak

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
8 + 5 =